PAUW-Project: Koninklijk Lyceum Aalst

Waarover gaat het?

Het Koninklijk Lyceum Aalst stelt vast dat veel ouders om verschillende redenen nooit verschijnen tijdens het oudercontact. Temeer omdat de school veel belang hecht aan communicatie en samenwerking met ouders wil de school deze uitdaging aanpakken. Met het PAUW-team ontwikkelden we een video waarin ouders de volledige boodschap van het oudercontact in een taal naar keuze kunnen bekijken. Voorlopig kozen we ervoor om de boodschap te vertalen naar drie uitgekozen talen (Frans, Engels, Turks) waarvan minstens één gekend is door de gekozen doelgroep. Hiermee hebben we natuurlijk niet iedereen bereikt. Indien het idee succesvol blijkt te zijn, kan de video verder uitgewerkt worden tot meerdere talen.

 

Wie werkte mee?

Gizem Bilge

Tijdens het PAUW-project heb ik me vooral verdiept in de talige problemen die ouders ervaren tijdens oudercontacten. De boodschap van de school blijft voor deze ouders vaak onduidelijk en leidt er bij sommige ouders toe dat ze zich terugtrekken niet opdagen tijdens oudercontacten.