Themaproject: De Aanstokerij

Klimaatspel

Waarover gaat het?

Klimaat was dit jaar niet weg te denken uit het klaslokaal. Jongeren verlieten elke donderdag de schoolbanken om aandacht te trekken voor klimaatopwarming, maar ook op de schoolbanken kwam dit onderwerp aan bod. In een samenwerking met de Aanstokerij werd een handleiding ontwikkeld om bestaande spelen rond klimaat pedagogisch en inhoudelijk te versterken. Via interviews met experten, literatuurstudie, en met  de hernieuwde doelstellingen voor de eerste graad in de hand werd een gids gemaakt voor spelontwikkelaars om rond dit onderwerp in transitie te werken! Dit werd gehanteerd om een spelconcept te ontwikkelen waarbij leerlingen “aangestoken” worden om na te denken over klimaat.

 

Wie werkte mee?

Li Heyl

Na een master politieke wetenschappen koos ik voor de lerarenopleiding humane wetenschappen. Daarbij kreeg ik de gelegenheid om mijn interesse voor spel en onderwijs te combineren met pedagogisch onderzoek. Het was echt een uitzonderlijke ervaring waarbij ik zowel als leerkracht, burger en mens ben gegroeid! Het was een ‘aanstekelijk’ avontuur dat me nog lang zal bijblijven!

Meer weten?

De Aanstokerij kiest ervoor om spel in te zetten als vormingsmethode en maatschappelijke thema’s zo bespreekbaar te maken.

Meer informatie over De Aanstokerij op http://www.aanstokerij.be/