• Line-up

 • 09:00

  Onthaal

  RITCS café

  We ontvangen u graag met koffie of thee. Aan het onthaal vindt u alle praktische informatie m.b.t. het dagverloop.

 • 09:15

  Verwelkoming

  RITCS café

  Prof. dr. Nadine Engels opent de dag.

  09:15

 • 10:00

  Stadswandelingen

  Verschillende locaties

  Een stadswandeling brengt u langs verschillende locaties (Onderwijscentrum Brussel, vzw Link=Brussel, basisschool De Kleurdoos …) in het centrum van Brussel. Op elke locatie ontdekt u projecten die voortvloeien uit samenwerkingen tussen de lerarenopleidingen en partnerorganisaties. Student-leraren presenteren het proces en de resultaten van de projecten, geven u een inkijk in gebruikte en/of ontwikkelde materialen en beantwoorden vragen.

 • 12:00

  Lunch

  RITCS café

  Na de stadswandeling kan u terug op krachten komen met een broodjeslunch. Indien u enkel voor het namiddagprogramma aansluit, wordt u aan het onthaal wegwijs gemaakt door de medewerkers van de lerarenopleiding.

  12:00

 • 13:00

  Stadswandelingen

  Verschillende locaties

  In de namiddag brengt de stadswandeling u o.m. langs Muntpunt, RoSa en Bloemenhof … Op elke locatie ontdekt u projecten die voortvloeien uit samenwerkingen tussen de lerarenopleidingen en partnerorganisaties. Student-leraren presenteren het proces en de resultaten van de projecten, geven u een inkijk in gebruikte en/of ontwikkelde materialen en beantwoorden vragen.

 • 15:30

  Pauze

  RITCS café

  Na de stadswandeling verzamelen we opnieuw in het RITCS café voor een hapje en een drankje.

  15:30

 • 16:00

  Inspirational talks

  RITCS filmzaal

  Experts uit het werkveld werpen een blik op en delen hun visie over het samen opleiden van leraren en hoe dit op en met de werkplek tot stand kan komen. Hun bijdrage is de opener voor een gesprek met het publiek over het thema.

 • 16:30

  Prijsuitreiking Beste Leraar van Brussel en awards ontmoetingsdag

  RITCS filmzaal

  De ontmoetingsdag eindigt in schoonheid. We blikken terug op de ontmoetingsdag en reiken awards uit voor “de beste poster” en “het beste praktijkgerichte artikel”. Daarnaast maakt Brusselleraar ook de Beste Leraar van Brussel bekend, de leraar die nergens anders zou willen lesgeven en de uitdagingen van de hoofdstad ziet als kansen, de leraar die het verschil wil maken en het beste wil halen uit élke leerling, de leraar die niet alleen fantastisch lesgeeft, maar Brussel ook ziet als dé leerplek bij uitstek.

  16:30

 • 17:30

  Receptie

  RITCS café

  In het RITCS café praten we bij een hapje en een drankje na over de ontmoetingsdag, huidige en toekomstige samenwerkingsverbanden, samen opleiden …